USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

DİCLE ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 ÖĞRETİM DÖNEMİ AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Dicle Üniversitesi “2024- 2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılış Töreni” 15 Temmuz Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşti.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 ÖĞRETİM DÖNEMİ AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
21-10-2024 20:52
21-10-2024 20:58
Açılış Töreni'nde, şehitler ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. DÜ tanıtım filminin gösteriminin yapıldığı programda, DÜ Devlet Konservatuarı öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.
Törene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, 37 üniversite rektörü, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kamuran Eronat, “Dicle Üniversitesi olarak dünyanın ulaştığı bilgi düzeyi ve teknolojideki gelişim aşamalarını takip etmekteyiz. Bilginin merkezi olan Üniversiteyi, üretimin merkezi Sanayi ile buluşturarak etkili iş birlikleri geliştirebilmek için paydaşlarımızla her an bilgi alışverişinde bulunmaktayız. Dolayısıyla üniversitemizin şehrimiz ve bölgemiz için bir lokomotif olma fonksiyonunun farkında olarak bölgemizin gelişimine nasıl ve hangi alanlarda katkı sunabileceğimize ilişkin sürekli bir arayış içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Dicle Üniversitesi, yaklaşık 45.250 öğrenci ve 2016 akademik olmak üzere 6300 civarında personele sahiptir. Bölgede ihtiyaç duyulan hemen her alandaki meslek elemanlarını yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapan ve gerek bölge gerekse ülke ekonomisine yönelik projeler üreten devletimizin bölgedeki en önemli kurumlarından biridir ”diyerek Dicle Üniversitesindeki öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılabilecekleri çok sayıda imkâna sahip olduğuna değinen Eronat konuşmasını Şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okuyarak sonlandırdı. 

 Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise, “Vali olarak bu şehre atanana kadar bu zenginliklerin birçoğundan haberim olmadığını itiraf etmeliyim. Bu da bizi Diyarbakır’ın tanıtım noktasına götürüyor” dedi. Vali Zorluoğlu, Türkiye’de ve uluslararası alanda, üniversitenin gücünü de arkalarına alarak Diyarbakır’ın tanıtım stratejisini ve yerel planını kısa zaman içerisinde hayata geçireceklerini söyledi. 
Diyarbakır şehri Dicle üniversitesine ihtiyaç duymaktadır
Vali Zorluoğlu,” Üniversitelerimizin öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan, yenilikçi inovatif yaklaşımlara teşvik eden yeni fikirlerin ve akımların doğmasına zemin hazırlayan aynı zamanda toplumu değiştiren ve dönüştüren fonksiyonları çok kıymetlidir. Bu bakımdan Diyarbakır şehri Dicle üniversitesine ihtiyaç duymaktadır” diyerek Rektör Eronat’a yeni görevinde başarılar diledi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizi; araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda kendilerini geliştirmelerinin yanında güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde ihtisaslaşması ve farklılaşması yönünde teşvik ediyor ve destekliyoruz” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı, Araştırma Üniversiteleri Programı, Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı, Öncelikli Bilim Alanlarında Uzmanlaşan Üniversiteler Programı, Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi, Spor Dostu Kampüs Projesi gibi çok sayıda program ve projeyi aktif bir şekilde uyguladıklarını Dicle Üniversitemizin de bu projelere dahil olmasını önemsediklerini dile getirdi. Dicle Üniversitemizin ve Diyarbakır kentinin sahip olduğu kapasite göz önüne alındığında bunun gerçekleşmesinin önünde herhangi bir engel olmadığının da altını çizdi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, "Doktora programı açmak üzere başvuran üniversitelerimize akredite programa sahip olma şartı getirdik. Benzer şekilde, önümüzdeki dönemde fakülte, yüksekokul, enstitü, araştırma ve uygulama merkezi gibi birimlerin kurulmasını da akreditasyon şartına bağlamak üzere Kurulumuzca bir çalışmanın yürütüldüğünü ve uygulamaya önümüzdeki dönemden itibaren başlayacağımızı bilhassa vurgulamak isterim." dedi.

Editor : Mücahit Güngördü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER