USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
GÃœNDEM

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den Çarpıcı Açıklamalar!

6 Şubat depreminin ardından vatandaşların gündemi deprem olmaya devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür, önemli bölgeler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den Çarpıcı Açıklamalar!
13-09-2024 17:40

6 Şubat deprem felaketinin ardından vatandaşların bir numaralı gündemi deprem olmaya devam ediyor. Bu nedenle Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları da yakından takip ediliyor. Görür, deprem beklediği bölgelerle ilgili yine bir dikkat çeken açıklama yaptı.

Görür, özellikle ölüdeniz fayı ve Maraş'dan Hatay'a kadar olan bölgede büyük bir deprem beklenmediğini belirtirken, Adana'da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Adana'nın Doğu Anadolu fayı kollarıyla ilişkili olduğunu ve enerji transferi olabileceğini ifade etti. Ayrıca Hakkari yöresinde de sıkıntı olabileceğini öngören Görür, bilimsel öngörüleriyle uyarılarda bulunuyor.

Doğu Anadolu fayında yaşanan hareketlerin Bingöl Karlıova ile Göynük arasında 7,2 büyüklüğünde bir depreme yol açabileceğini söyleyen Görür, ayrıca enerji transferlerinin tetikleyici etkileri olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Son olarak, Doğu Anadolu fayının büyük hareketlerinin Bingöl'den Erzincan'a kadar olan bölgede hareketi hızlandırabileceğini düşündüğünü ifade ediyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER