
Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, kamu kurumlarında resmi iletişimin esaslarını belirleyen Protokol Kuralları ve öğretmenliğin değerine vurgu yapan Öğretmenlik Mesleği yer aldı. Yeni nesil öğretmenlere rehberlik edecek bu başlıklar, alanında deneyimli okul yöneticilerimiz Mehmet Ali Eruslu İkokulu Müdürü Evren Alper Gürler’in Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli başlıklı sunumuyla, Yeşilevler Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Şimşek’in ise Protokol Kuralları ve Öğretmenlik Mesleği başlıklı sunumuyla detaylandırıldı.
Programda konuşan Gaziantep Valisi Sayın Kemal ÇEBER, öğretmenliğin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda bir medeniyet inşası süreci olduğunu vurgulayarak, aday öğretmenlere bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Vali ÇEBER ayrıca, Türkiye Yüzyılı vizyonunun eğitimle şekilleneceğini belirterek, öğretmenlerin bu vizyondaki rolüne dikkat çekti.
Toplantının en dikkat çeken anlarından biri ise, aday öğretmenlerden Fatma Bayık’ın yaptığı anlamlı konuşmaydı. Mesleğe yeni adım atan öğretmen, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
“Bugün burada olmak, sadece bir toplantıya katılmak değil, bu ülkenini geleceğine katkı sunma sorumluluğu hissetmektir. Bizler sadece ders anlatan değil, karakter inşa eden, değer taşıyan ve umut aşılayan rol modeller olacağız. Türkiye Yüzyılı’nın ruhunu sınıflarımıza taşımaya kararlıyız.”
Bu samimi sözler, salonda alkışlarla karşılandı.
Toplantı, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Erdal Kılınç’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Kılınç, öğretmenlik mesleğinin taşıdığı değeri ve sorumluluğu vurgulayarak, aday öğretmenlere başarılar diledi. Eğitimin niteliğini artırma yolunda atılacak her adımda, öğretmenlerin en güçlü yapı taşı olduğunu belirterek eğitim ailesi olarak el ele vererek güçlü yarınlara ulaşacağımızı vurguladı.
Editor : Mücahit Güngördü