USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
ASAYİŞ

Muş’ta Aileler Evlat Nöbetinde

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 163 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

Muş’ta Aileler Evlat Nöbetinde
18-09-2024 14:40

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 163 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. Aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemine devam ediyor.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da destek olmasını istiyor. Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da, sivil toplum kuruluşlarını desteğe davet ediyor. Anne ve babalar her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelerek evlatlarına kavuşma umuduyla oturma eylemi düzenliyor. Aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ailelerin arasında bulunan Halit Altun, oğlunun 10 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü belirterek acılarını dile getiriyor. Oğlunu görmek için çalmadığı kapı kalmadığını ancak hala haber alamadığını söyleyen Altun, çağrıda bulunarak oğlunun geri dönmesini istiyor.

Diğer bir anne Şahinaz Özcan ise 8 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade ederek gözyaşlarıyla oğluna sesleniyor ve DEM Parti ile PKK’nın onları acılarla baş başa bıraktığını dile getiriyor.

Eyleme katılan Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da, diğer sivil toplum kuruluşlarının ailelere destek vermesi gerektiğini belirtiyor.

Engelli derneği olarak her zaman ailelerin yanında olduklarını vurgulayan Korkmaz, devletin ve milletin yanında olduklarını belirtiyor ve ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini söylüyor.

Aileler, çocuklarına kavuşma umuduyla evlat nöbetini sürdürmeye devam ederken, destek beklediklerini ve acılarının son bulması için çaba harcadıklarını dile getiriyorlar. .


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler