USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kuzey Kore'nin Askeri Gücü ve Nükleer Silahları

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nükleer silahlar ve askeri güce yönelik açıklamalarıyla ilgili detaylı bilgiler

Kuzey Kore'nin Askeri Gücü ve Nükleer Silahları
12-09-2024 13:23

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD'nin artan nükleer silahlanmasının ülke için tehdit oluşturduğunu belirtti. Kim, ülkenin askeri üstünlüğünü korumak ve artırmak gerektiğini vurgulayarak nükleer silah kapasitesini artırmaya devam edeceklerini açıkladı.

Nükleer tehdide maruz kaldıklarını ifade eden Kim, nükleer silahları meşru müdafaa için kullanacaklarını ve sorumlu bir nükleer silah devleti olduklarını belirtti. Kuzey Kore'nin askeri gücüne bakıldığında, Kara Kuvvetleri zırhlı araçlar ve tanklarla güçlü bir silahlı kuvvet oluşturuyor. Hava Kuvvetleri ise 951 uçakla desteklenirken, insansız hava araçları konusunda da çalışmalar sürdürülüyor. Donanma gücü ise diğer rakiplerine kıyasla sınırlı olsa da, füzelerle donanmış denizaltılarıyla dikkat çekiyor. Kuzey Kore'nin ana gücü ise nükleer başlıklar takılabilen kıtalararası balistik füzeleri oluşturuyor. 1500 kilometreden 15 bin kilometreye kadar ulaşabilen füzeler, ülkenin en önemli savunma stratejisini oluşturuyor. Ülkenin 30 ila 40 arasında nükleer başlığa sahip olduğu tahmin ediliyor.

Kuzey Kore'nin askeri envanterinin çoğunluğu Sovyetler Birliği ve Çin'den alınan ekipmanlardan oluşurken, modernizasyon konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Ambargolar sebebiyle silah alımı zorlaşırken, ülkenin hava savunma gücünün de yetersiz olduğu belirtiliyor. Sonuç olarak, Kuzey Kore'nin askeri gücü ve nükleer silahları bölgede ciddi bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerle çatışmaya girmesi durumunda mağlubiyetle karşı karşıya kalabileceği düşünülse de, nükleer gücüyle devasa bir yıkım potansiyeline sahip olduğu unutulmamalı. .


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler