USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Kahramanmaraş Biberi Üreticileri Hummalı Bir Hasat Dönemine Başladı

Kahramanmaraş'ta biber hasat dönemi başladı ve üreticiler tarlalarda hummalı bir çalışma yürütüyor.

Kahramanmaraş Biberi Üreticileri Hummalı Bir Hasat Dönemine Başladı
13-09-2024 16:10

Kahramanmaraş'ta yetiştirilen ve bölgeyle özdeşleşen biberde hasat dönemi başladı ve üreticiler sabahın ilk ışıklarıyla tarlalarda hummalı bir çalışma başlattı. Mevsimlik işçiler tarafından toplanan biberler, çöp çıkarma ve kurutma işlemlerinin ardından sofralarda yerini almaya başladı. İşletmelerde pul ve toz haline getirilen tescilli Maraş biberi, yemeklerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, kentin deprem sonrası sağlanan desteklerle toparlanma sürecine girdiğini ve biber üretiminin önemli bir rol oynadığını ifade etti. Kahramanmaraş denilince akla ilk gelen ürünlerden birinin biber olduğunu belirten Narlı, kent genelinde 30 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Geçen yıl 20 bin ton biber üretildiğini ve bu yıl hedeflenen üretimin büyük bir kısmının yurt dışına ihraç edileceğini dile getirdi.

Türkoğlu ilçesinde çiftçilik yapan çiftçi Ağaca Kaynak da Tahdalıdedeler mevkisindeki arazisine Maraş biberi ektiğini ve verimli bir hasat sezonu geçirdiklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı hibe ve desteklerle üretime katkı sağladıklarını ifade eden Kaynak, bir dekarda bin 500 ila bin 600 kilogram verim aldıklarını söyledi. Kaynak, biber fidelerini şubat ayında toprakla buluşturduklarını ve Eylül ayında hasat döneminin başladığını açıkladı.

Ürettikleri biberleri yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaştırdıklarını belirten Kaynak, hasatın verimli geçtiğini ve üretimin artarak devam ettiğini söyledi. .


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler