USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İranlı Hackerlar ABD Seçimlerine Müdahale Etti! FBI ve Devlet Kurumları Açıkladı

FBI ve iki devlet kurumu, İranlıların ABD seçimlerine müdahale etmek için eski Başkan Donald Trump'ın kampanyasından çalıntı materyaller içeren e-postaları paylaştığını açıkladı. İran'ın seçim sürecine zarar verme çabaları artıyor.

İranlı Hackerlar ABD Seçimlerine Müdahale Etti! FBI ve Devlet Kurumları Açıkladı
19-09-2024 16:09

FBI ve iki devlet kurumu Çarşamba günü yaptıkları açıklamada İranlıların, eski Başkan Donald Trump'ın kampanyasından kamuya açık olmayan çalıntı materyalleri içeren "istenmeyen e-postaları" Demokrat siyasi rakibiyle ilişkili kişilerle paylaştığını söyledi. Hükümet yetkilileri, İran'ın ABD seçimlerine müdahale etmek için çabaladığını ve seçim sürecine zarar verme çabalarının arttığını belirtti.

FBI, Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı, seçim sürecine olan güveni baltalamak için atılan adımları kınadı.

Ajanslar geçtiğimiz ay İran'ın Trump'ın kampanyasını hackleme girişimiyle suçlandığını ve bu yıl her iki partinin başkanlık kampanyalarını tehlikeye atma çabalarının arkasında İran'ın olduğunu doğruladı. İran'ın ABD seçimlerine müdahale etmek için aktif bir şekilde çalıştığı uyarısında bulunuldu. Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e yardım etmek istedikleri belirtilen İranlı hackerlar, ABD'nin seçim sürecine zarar verme çabalarını sürdürüyor. Adalet Bakanlığı'nın Trump'ın kampanyasının hacklenmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. İran'ın Birleşmiş Milletler misyonundan yapılan açıklamada, ülkenin operasyondaki rolünü reddetti. .


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler