?>

Ticaret Bakanlığı'ndan "1 milyon zam gelecek" denilen konut ilanına inceleme

Yayınlanan ilanlarda 'konut kredilerine indirim geldiğinde fiyatın artacağı' ve 'metro inşaatının bitmesi ile fiyatlara 1 milyon TL zam geleceği' açıklamaları sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık söz konusu fırsatçılara yönelik inceleme başlattı.

GÜNDEM - 3 ay önce

İlk evini alacaklar ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak düşük faizli konut kredisi için düğmeye basılmıştı.

İlk evini alacaklar için yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneğiyle yeni bir kredi kampanyasının başlayacağı haberini gören fırsatçılar ise rahat durmamıştı.

İlan sayfalarında bazı evlerin fiyatlarının birden artmaya başladığı görülmüş, yaşanan durum tepkiyle karşılanmıştı.

Yaşananların ardından bir gayrimenkul ve araç satış platformunda yer alan ilanda 3 milyon 995 bin TL'ye satışa sunulan bir daire için belirtilen not dikkat çekti.

KONUT KREDİLERİNE İNDİRİM VE METRO İNŞAATI BAHANE EDİLDİ: 1 MİLYON TL DAHA YÜKSELECEK

"Ocak ayında konut kredilerine indirim geldiği gibi daire fiyatı 5 milyon TL’den satılacak." yazısıyla ilana konulan konutun ardından bu kez de bir başka fırsatçı ortaya çıktı.

Talep artışını fırsata çevirmeyi planlayan başka bir ilan sahibi Sultanbeyli metrosunun açılmasıyla bölgedeki daire fiyatlarının 1 milyon TL daha yükseleceğini iddia etti.

Ortaya çıkan ilanların ardından Ticaret Bakanlığı “konut kredilerine indirim geldiğinde fiyatın artacağı” ve “metro inşaatının bitmesi ile fiyatlara 1 milyon TL zam geleceği” şeklindeki ilanlara inceleme başlattı.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu ilanla ilgili olarak, “Bugün, bazı medya organlarında gündeme gelen ve ‘metro inşaatının bitmesi ile fiyatlara 1 milyon TL zam geleceği’ ile ‘konut kredilerine indirim geldiğinde fiyatın artacağı’ ifadelerine yer verilen bir satılık konut ilanı, Ticaret Bakanlığımızca incelenmiştir." dedi.

Kaplan, ayrıca, "Söz konusu ilanın yayınlandığı sahibinden platformu ile iletişime geçilerek ilanın yayından kaldırılması sağlanmış ve ilanı yayınlayan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri ilgili platformdan istenmiş, akabinde gerekli incelemeler başlatılmıştır.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların benzer durumlardaki şüpheli ilanları, CİMER ve Alo 175 aracılığıyla bildirmeleri gerektiğini vurgulayan Kaplan, kamuoyuna saygıyla duyuru yapıldığını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

2025 YILI HUKUKSAL VE EKONOMİK DÜZENLEMELER

2025-01-18 12:44 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelede çoğu gitti azı kaldı

2025-01-17 23:30 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da: Çevre Yolu 2. Kesimi açıldı

2025-01-17 23:19 - Yaşam

SON DAKİKA! : Gazze'de ateşkes sağlandı

2025-01-15 21:20 - Dünya

Gazze'de ateşkesin detayları netleşti

2025-01-15 22:08 - Dünya

Gazze'de Filistinlilerin ateşkes sevinci

2025-01-15 21:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Yargıyı baskı altına alarak netice elde edemezsin

2025-01-17 23:27 - POLİTİKA

İzmir'de öğretmen okulda şampanya patlattı: Veliler tepki gösterdi

2025-01-17 23:16 - GÜNDEM

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 177 ÖĞRENCİYİ UMREYE UĞURLADI

2025-01-18 11:57 - GÜNDEM

Los Angeles yangınında evi yanan Türk ünlüler

2025-01-12 22:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin’de Elektrik Sorununa Kalıcı Çözüm Hamlesi

19:54 - GÜNDEM

SON DAKİKA! Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi

23:48 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 25 bin öğretmen ataması müjdesi

23:47 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz

23:44 - GÜNDEM

Kabine bugün toplandı: Gündem Terörsüz Türkiye

23:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İsrail basını: ABD, Suriye’deki askerlerini iki ay içinde geri çekecek

23:51 - Dünya

SON DAKİKA! Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi

23:48 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 25 bin öğretmen ataması müjdesi

23:47 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz

23:44 - GÜNDEM

Araştırmalar sonuç verdi: Kovid-19'un kalıcı koku kaybıyla bağlantısı çözüldü

23:41 - Sağlık