ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Sabah yapılan şehitlik ziyaretlerinin ardından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 18 MartÇanakkale Zaferi’nin yıl dönümü için düzenlenen programda Çanakkale’de verilen destansı mücadeleanlatılırken Şahinbey Belediyesi konservatuar korosu günün anlam ve önemini anlatan türküler veağıtlar söylediler.
Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Zaferi ile ilgilimesajı okundu. Yapılan konuşmada, Çanakkale’nin sadece bir zafer değil, aynı zamanda bir milletindiriliş destanı olduğu vurgulandı. Programda Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklalMarşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi. Daha sonra ise vatanuğruna şehit düşen kahramanların ailelerine ve Gazilere Madalyaları verildi.
Düzenlenen Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı,Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur,Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, protokolüyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.