?>

NE İŞÇİ SUÇLU NE DE İŞVEREN: SUÇLU İKTİDAR

YENİ YOL Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde işçiler ve işverenler arasında yaşanan ücret zammı anlaşmazlıkları ve yaşanan huzursuzlukların tek suçlusunun ekonomiyi krize sokan hükümet olduğunu söyledi.

EKONOMİ - 2 ay önce

Kaya, medya üzerinden yaptığı açıklamada bu krizin sorumlusunun işçiler veya işverenlerolmadığını söyledi. Kaya, faturanın işçi ve işverenlere kesilmemesi gerektiğini dile getirdi.“Gaziantep sanayisi Türkiye’nin göz bebeğidir.” diyen Kaya, “Gaziantep sanayisinin bunoktaya gelmesinde bugüne değin hiçbir bölgesel teşvik almadan yatırım yapan, Gaziantepiçin ülkemiz için dertlenen sanayicilerimizin takdire şayan emeği ve sanayide çalışan işçikardeşlerimizin alın teri vardır. Şu anda Gaziantep OSB’de yaşanan iş bırakma eylemlerindesorumlu ne sanayicimiz ne de işçi kardeşlerimizdir. Sorumlu iktidarın bizatihi kendisidir.”dedi.

“İKTİDARIN YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARININ FATURASI SANAYİCİ VEİŞÇİMİZE KESİLEMEZ”“İktidarın uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının faturası sanayicimize, esnafımıza,çiftçimize, memurumuza, emeklimize ve işçi kardeşlerimize kesilmiştir.” diyen Kaya, asılsorulması gereken sorunun iş barışının kimin bozduğu olduğunu söyledi.

Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya Sosyal Medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamadaiktidara şu ifadelerle yüklendi: “İş barışını bozan, yoksulluk sınırı 78.088 TL iken emekçileri22.104 TL’ye mahkûm edendir. İş barışını bozan, emeklilerimizi açlık sınırının altındayaşamaya mahkûm edendir. İş barışını bozan, sadece 2025 yılında milletimizin,emekçilerimizin, gençlerimizin, esnaflarımızın, çiftçilerimizin alın terini, 1 trilyon 950 milyarlirasını tefecilerin havuzuna akıtandır. İş barışını bozan, seçim kazanmak uğruna merkezbankasının 400 milyar dolara yakın rezervini arka kapıdan satandır. İş barışını bozan,seçimden evvel yüzde 8,5 faiz olan faizi daha düşecek deyip seçimden sonra faizi yüzde50’lere getirendir. İş barışını bozan, seçimden evvel 22 TL olan mazotu 47 TL’ye çıkarandır.İş barışını bozan, TÜİK’e enflasyon oranlarını talimatla düşük açıklattırandır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçedeki fırınları ziyaret ederek hijyen, gramaj ve fiyat kontrollerini yerinde inceledi.

2025-02-17 22:37 - Yaşam

Camiler Berat Gecesi için doldu

2025-02-14 00:19 - GÜNDEM

NE İŞÇİ SUÇLU NE DE İŞVEREN: SUÇLU İKTİDAR

2025-02-18 18:50 - EKONOMİ

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

2025-02-12 23:36 - Sağlık

İstanbul'un yağmur çilesi: Trafik yüzde 80'e dayandı

2025-02-18 18:06 - Yaşam

Morgan Stanley'den Türk Lirası öngörüsü

2025-02-17 21:29 - EKONOMİ

Dursun Özbek'ten TFF'ye yanıt: Ali Koç ile görüşmeyeceğim

2025-02-18 18:18 - SPOR

Galatasaray - Fenerbahçe maçının hakemi kim olacak

2025-02-17 21:32 - SPOR

Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, Genel Kurul'da kabul edildi

2025-02-14 00:23 - GÜNDEM

DEPREMLER ENGELLENEMEZ ANCAK FELAKETLERİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

2025-02-15 15:13 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İranlı turistlerden Van'a 3 ayda 80 milyon dolarlık katkı

18:21 - EKONOMİ

Elektrik tüketimine yüzde 25 zam

14:43 - EKONOMİ

ASRİAD Gaziantep Şubesi: Artan İşçilik Maliyetleri Küresel Rekabet Gücümüzü Zayıflatıyor!

23:50 - EKONOMİ

Morgan Stanley'den Türk Lirası öngörüsü

21:29 - EKONOMİ

Cumhuriyet altını asgari ücreti geçti

22:56 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Cristiano Ronaldo: Filistin'in yanındayım! “İsrail'in Filistin'de yaptığı insanlık dışıdır!”

00:15 - GÜNDEM

İBB soruşturması kapsamında 24 şirkete kayyum atandı

00:12 - GÜNDEM

Adana'da şehitler için okunan mevlitte polislerden Kur'an tilaveti

00:10 - GÜNDEM

İsrail medyası analizi: Suriye'de Türkiye varlığına alışmamız gerek

00:07 - GÜNDEM

Küresel Şehirler İçin Yeni Bir Ufuk: Kazan Belediye Başkanı Metshin’den BRICS+ Zirvesi’nde Vizyoner Açıklamalar

23:52 - GÜNDEM