?>

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde düzenlenen Tarım Zirvesi 15’inci GAPTARIM Fuarı, düzenlenen açılış programıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Sürdürülebilir tarım, tarım teknolojileri, iklim değişikliği gibi konuların konuşulacağı; forumlar, etkinlikler, tiyatrolarla festival havasında geçecek Tarım Zirvesi 15’inci GAPTARIM Fuarı, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) başladı.

GÜNDEM - 2 ay önce

FUARDA TARIM TÜM KONULARIYLA ELE ALINACAKGaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası’nın dadesteklediği, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 23 Şubat Pazar Günü’ne kadarsürecek fuar, festival ve akıllı tarım sokağı etkinlikleriyle ve tarımın geleceğine yönverecek. Tarımsal gelişmeler, riskler ve fırsatlar, tarımın geleceği, hassas tarım ve tarımsaldestekler ile ilgili birçok konuda konuşmacılar düzenlenen forumlarda yer alacak. Fuardaayrıca yöresel ürün satış stantları, çocuk, genç, kadın etkinlikleri, yarışmalar, tiyatrooyunları sergilenecek.

Açılış programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep ValisiKemal Çeber, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret BorsasıYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, sektör temsilcisi ve çiftçiler katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN, TARIMA VERİLEN DESTEKLERİ ANLATTIAçılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükşehir belediyesinin 10yıldır tarıma verdiği destekler ve uygulamaları kapsayan bir sunum yaptı. Başkan FatmaŞahin, mazot desteği, hasat kasası, altyapı yatırımları başta olmak üzere tarım ile ilgilifaaliyetleri ve hedefleri anlattı.

ŞAHİN: İNSANI MERKEZE ALDIĞIMIZDA GIDA GÜVENLİĞİ İHA, SİHA KADARÖNEMLİAçılış programında konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, toprak ve toprağın korunmasınınönemine vurgu yaparak şunları söyledi:“Bizim 3 temel konuyu iyi çalışmamız gerek. Birincisi gıda, ikincisi teknoloji, üçüncüsüenerji. Bunları iyi yönetebilir hale dönüştüreceğiz. İnsanı merkeze aldığımızda gıdagüvenliği İHA, SİHA kadar önemli. Böyle bir dönemde bizim yapmamız ve yapmamamızgerekenler var. Tarım ile ilgili daire başkanlığını kurmamızın en temel nedeni bu.Sürdürülebilir tarım için desteklerimizi başlattık.”

ÇEBER: BİZ BAZI ÜRÜNLERDE DÜNYA BELİRLEYİCİSİNİZGaziantep Valisi Kemal Çeber ise açılış konuşmasında Gaziantep’in sanayisiyle adından sözettirdiği kadar önemli bir tarım ve hayvancılık şehri de olduğunu aktararak şu ifadelerikullandı:

“Hem tüm devlet kurumları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda tümkurumlar çiftçimizin, üreticimizin yanında olabilecek bir sürü proje, destek, hibe vebenzerlerini geliştiriyor hem de burada bizim özel bir gücümüz olan belediyelerimiz hertürlü yardımını yapıyor. Biz gerçekten medeniyetin şekillendiği topraklarız. Burası bereketlihilal. Biz bazı ürünlerde dünya belirleyicisiniz. Bazı ürünlerde Türkiye şampiyonuyuz.Birçok üründe çok önemli bir tarım iliyiz. Bu fuara daha girişinden itibaren, en yoğun ilgigören fuar olduğunu hemen hissettim. Gaziantep bu anlamda doğru yer, Gaziantepliler buanlamda doğru insanlar, yaptığımız projeler doğru projeler, hedeflerimiz doğru.”

Açılışta ayrıca Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret BorsasıYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu BaşkanıGülseren Hülya Akkaya konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol ve katılımcılar açılış kurdelesini keserek resmenfuarı başlattı. Başkan Fatma Şahin ve protokol, Büyükşehir Belediyesi tarafından fuardaoluşturulan Akıllı Tarım Uygulama Sokağı’nı ziyaret etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçedeki fırınları ziyaret ederek hijyen, gramaj ve fiyat kontrollerini yerinde inceledi.

2025-02-17 22:37 - Yaşam

Camiler Berat Gecesi için doldu

2025-02-14 00:19 - GÜNDEM

NE İŞÇİ SUÇLU NE DE İŞVEREN: SUÇLU İKTİDAR

2025-02-18 18:50 - EKONOMİ

İstanbul'un yağmur çilesi: Trafik yüzde 80'e dayandı

2025-02-18 18:06 - Yaşam

Morgan Stanley'den Türk Lirası öngörüsü

2025-02-17 21:29 - EKONOMİ

Dursun Özbek'ten TFF'ye yanıt: Ali Koç ile görüşmeyeceğim

2025-02-18 18:18 - SPOR

Galatasaray - Fenerbahçe maçının hakemi kim olacak

2025-02-17 21:32 - SPOR

Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, Genel Kurul'da kabul edildi

2025-02-14 00:23 - GÜNDEM

DEPREMLER ENGELLENEMEZ ANCAK FELAKETLERİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

2025-02-15 15:13 - GÜNDEM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 53 çiftin nikâhını kıyarak yeni evlenecek olan çiftlere 40 Bin TL nakdi destekte bulunacaklarını ifade etti.

2025-02-14 20:20 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Diyarbakır'da tır kazası: Yola saçılan meyveleri araçlarına yüklediler

23:20 - GÜNDEM

Hakan Fidan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesine dair değerlendirme

23:10 - GÜNDEM

Kurucu başkan Mustafa Bulut’tan yıllardır emek verdiği derneğe duygusal veda

23:04 - GÜNDEM

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI YILDIZOĞLU NUSAYBİN SİYASİ TARİHİNE YENİ BİR BOYUT GETİRDİ

00:39 - GÜNDEM

AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ, TÜM BÖLGENİN GÖZÜ BU TARİHİ GÖRÜŞMEDE

00:36 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da tır kazası: Yola saçılan meyveleri araçlarına yüklediler

23:20 - GÜNDEM

Hakan Fidan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesine dair değerlendirme

23:10 - GÜNDEM

Kurucu başkan Mustafa Bulut’tan yıllardır emek verdiği derneğe duygusal veda

23:04 - GÜNDEM

Cristiano Ronaldo: Filistin'in yanındayım! “İsrail'in Filistin'de yaptığı insanlık dışıdır!”

00:15 - GÜNDEM

İBB soruşturması kapsamında 24 şirkete kayyum atandı

00:12 - GÜNDEM