FUARDA TARIM TÜM KONULARIYLA ELE ALINACAKGaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası’nın dadesteklediği, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 23 Şubat Pazar Günü’ne kadarsürecek fuar, festival ve akıllı tarım sokağı etkinlikleriyle ve tarımın geleceğine yönverecek. Tarımsal gelişmeler, riskler ve fırsatlar, tarımın geleceği, hassas tarım ve tarımsaldestekler ile ilgili birçok konuda konuşmacılar düzenlenen forumlarda yer alacak. Fuardaayrıca yöresel ürün satış stantları, çocuk, genç, kadın etkinlikleri, yarışmalar, tiyatrooyunları sergilenecek.
Açılış programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep ValisiKemal Çeber, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret BorsasıYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, sektör temsilcisi ve çiftçiler katıldı.
BAŞKAN ŞAHİN, TARIMA VERİLEN DESTEKLERİ ANLATTIAçılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükşehir belediyesinin 10yıldır tarıma verdiği destekler ve uygulamaları kapsayan bir sunum yaptı. Başkan FatmaŞahin, mazot desteği, hasat kasası, altyapı yatırımları başta olmak üzere tarım ile ilgilifaaliyetleri ve hedefleri anlattı.
ŞAHİN: İNSANI MERKEZE ALDIĞIMIZDA GIDA GÜVENLİĞİ İHA, SİHA KADARÖNEMLİAçılış programında konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, toprak ve toprağın korunmasınınönemine vurgu yaparak şunları söyledi:“Bizim 3 temel konuyu iyi çalışmamız gerek. Birincisi gıda, ikincisi teknoloji, üçüncüsüenerji. Bunları iyi yönetebilir hale dönüştüreceğiz. İnsanı merkeze aldığımızda gıdagüvenliği İHA, SİHA kadar önemli. Böyle bir dönemde bizim yapmamız ve yapmamamızgerekenler var. Tarım ile ilgili daire başkanlığını kurmamızın en temel nedeni bu.Sürdürülebilir tarım için desteklerimizi başlattık.”
ÇEBER: BİZ BAZI ÜRÜNLERDE DÜNYA BELİRLEYİCİSİNİZGaziantep Valisi Kemal Çeber ise açılış konuşmasında Gaziantep’in sanayisiyle adından sözettirdiği kadar önemli bir tarım ve hayvancılık şehri de olduğunu aktararak şu ifadelerikullandı:
“Hem tüm devlet kurumları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda tümkurumlar çiftçimizin, üreticimizin yanında olabilecek bir sürü proje, destek, hibe vebenzerlerini geliştiriyor hem de burada bizim özel bir gücümüz olan belediyelerimiz hertürlü yardımını yapıyor. Biz gerçekten medeniyetin şekillendiği topraklarız. Burası bereketlihilal. Biz bazı ürünlerde dünya belirleyicisiniz. Bazı ürünlerde Türkiye şampiyonuyuz.Birçok üründe çok önemli bir tarım iliyiz. Bu fuara daha girişinden itibaren, en yoğun ilgigören fuar olduğunu hemen hissettim. Gaziantep bu anlamda doğru yer, Gaziantepliler buanlamda doğru insanlar, yaptığımız projeler doğru projeler, hedeflerimiz doğru.”
Açılışta ayrıca Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret BorsasıYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu BaşkanıGülseren Hülya Akkaya konuşma yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından protokol ve katılımcılar açılış kurdelesini keserek resmenfuarı başlattı. Başkan Fatma Şahin ve protokol, Büyükşehir Belediyesi tarafından fuardaoluşturulan Akıllı Tarım Uygulama Sokağı’nı ziyaret etti.