?>

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, “HALKIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAN İŞ YERLERİNİ KAPATIYORUZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesinde bozuk gıda satılmasına asla müsaade etmeyeceklerini, bu anlamda marketlere gerekli uyarların yapıldığını, uyarılara dikkate almayan marketlerin ruhsat iptaline kadar giden kapatma cezaları uygulanacağını ifade etti.

Sağlık - 3 ay önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşın sağlığı ile oynayan, bozuk ve tarihi geçmiş ürün satan marketler ile diğer işletmelere yönelik ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, bozuk ve tarihi geçmiş ürün satan işletmelere kapatma cezası verileceğini, ihlalin tekrar edilmesi durumunda ise ruhsatın iptal edileceğini ifade etti.

‘‘SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ’’

Vatandaşların Şahinbey Belediyesi bünyesinde sosyal, kültürel, spor ve eğitim alanlarında hizmet veren tesislerden faydalandığını kaydeden Başkan Mehmet Tahmazoğlu "Şahinbey Belediyesi olarak zabıta ekiplerimiz ile birlikte vatandaşlarımızın huzuru, sağlığı ve düzenin sağlanması adına denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Son altı ayda yapmış olduğumuz denetimlerde 31.500 iş yerini denetledik. Yapmış olduğumuz bu denetimlerde 3.102 işyerine yasal işlem uygulandı. Yapılan bu denetimlerde 181.000 adet son kullanma tarihi geçmiş bozuk gıda ürününe el koyarak imha ettik. Yaklaşık 30 ton civarında gıdaya da el koyduk. Amacımız iş yerlerine ceza yazmak değil. Ancak vatandaşımızın huzuru için, bu ay belediye meclisinde aldığımız yeni karar ile birlikte son kullanma tarihi geçmiş ve bozuk gıda satan işyerlerini; birinci tespitte 3 gün kapatma cezası vereceğiz. İkinci tespitimizde 1 hafta kapatacağız. Bu usulsüzlüğü 1 yıl içerisinde 3 defa tekrarlarsa o işyerinin ruhsatını iptal edeceğiz. Tüm marketlere 3 gün içerisinde tebligatlarımızı yaptık. Şahinbey İlçesinde bozuk gıda satılmasına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, “HALKIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAN İŞ YERLERİNİ KAPATIYORUZ”

2025-01-09 18:38 - Sağlık

“Bu Vicdanlara Sığar mı, Umut Yılmaz?”

2025-01-04 13:29 - GÜNDEM

AK PARTİ GAZİANTEP’TE YENİ İCRA KURULU BELLİ OLDU

2025-01-06 14:52 - POLİTİKA

Usta şarkıcı Ferdi Tayfur'un serveti ortaya çıktı! Parayı gayrimenkule yatırdı

2025-01-06 15:13 - Magazin

Fatma Şahin Türkiye'nin en başarılı başkanı

2025-01-04 13:00 - GÜNDEM

Los Angeles'ta yangın nedeniyle yaklaşık 33 bin kişi tahliye ediliyor

2025-01-09 17:16 - Dünya

Hüseyin Nuri Çomu, yeniden İlim Yayma Cemiyeti Adana Şube Başkanı seçildi

2025-01-05 20:17 - GÜNDEM

2024'ün en çok kazanan futbolcuları belli oldu

2025-01-02 22:32 - SPOR

ŞAHİN: GAZETECİLERİN KALEMİ GAZİANTEP MODELİNİ GÜÇLENDİRİYOR

2025-01-09 17:34 - GÜNDEM

MSB duyurdu: Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu

2025-01-09 17:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Tek damlası bile ciddi zarar veriyor! Zeytinyağında bu belirti varsa hemen dökün

22:40 - Sağlık

Tavuk dönerin hazırlanışı ile ilgili korkunç sözler! Artık ağzınıza bile sürmeyeceksiniz

23:46 - Sağlık

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

23:36 - Sağlık

Bir sarı serum faciası da Adana'dan: Genç kadın hayatını kaybetti

15:56 - Sağlık

Gıdada hile yapanlar tespit edilmeye devam edildi! Firma sayısı artıyor

23:27 - Sağlık

Günün Manşetleri

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

23:56 - Yaşam

Ailelerin tercihi belli oldu! İşte en çok satılan 10 otomobil!

22:42 - Yaşam

Trump, Mayıs ayında Türkiye'ye geliyor

22:32 - GÜNDEM

Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo, TBMM'de milletvekillerine hitap etti

22:24 - POLİTİKA

Donald Trump'ın kampanya şapkalarını üreten Çin, ABD ile dalga geçti

22:22 - Dünya